Mięso ekologiczne
Tak, pod warunkiem że mięso jest wolne od glutenu oraz jest smażone bez panierki lub w panierce bezglutenowej. Olej oczywiście nie może być zanieczyszczony, np. po wcześniejszym smażeniu produktów zawierających gluten.
Należy pamiętać że smażenie generalnie nie należy do najzdrowszych metod obróbki termicznej i nie powinniśmy zbyt często spożywać potraw smażonych.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Na czym polega dieta bezglutenowa? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Co jeść przy diecie bezglutenowej? – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy dziecko na diecie bezglutenowej może jeść kurczaka? – odpowiada Mgr Monika Frank
- Jak przygotowywać warzywa, mięso i kasze aby zachowały swoje właściwości? – odpowiada Eliza Gosławska
- W jaki sposób metoda przygotowania potraw wpływa na ich wartość odżywczą? – odpowiada Mgr Joanna Wardenga
- Jak wybierać wędliny i mięso? – odpowiada Roma Wojtewicz
- Czy zupa rybna jest zdrowa? – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Operacja woreczka żółciowego a mięsa smażone w diecie – odpowiada dietetyk Monika Bigoś
- Czy na oliwie z oliwek można smażyć tak, by nie utraciła ona swoich właściwości? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Jaki olej do smażenia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
artykuły
Więcej rakotwórczej nitrozoaminy może być w jedzeniu niż w jednej tabletce metforminy
Polaków zaniepokoiła wieść o tym, że metformina, p
Olej ze smażenia może powodować raka jelita grubego
Nowotwór jelita grubego to coraz częściej spotykan
Częste jedzenie frytek a konsekwencje dla zdrowia
Badania na całym świecie skupiają się coraz części