Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 8 4 1

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Morfologia 3 tygodnie po cesarskim cięciu

Witam, jestem 3tyg po cesarskim cięciu (ciąża bliźniacza dwujajowa, dwukosmówkowa) i zaniepokoił mnie wynik morfologii. Erytrocyty 5,5 (3,9-5,2), hemoglobina 15,4 (11,2-15,7), hematokryt 48(34,1-44,9), MCV 87,6 (79,4-94,8),MCHC 32,1 (32,2-35,5), płytki 395 (150-400), leukocyty 9,03 (3,98-10,04). Do tego wyszedł podwyższony potas 5,4(3,5-5,1). Nigdy nie miałam problemu z krwią, potas też zawsze był w normie. I stąd pytanie czy jest to coś niepokojącego, czy reakcja na dużą utratę krwi po cesarce?
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu
Aleksandra Witkowska
79 poziom zaufania

Nie widzę powodów do niepokoju, prosze przyjmować dużo płynów - 2,5L/dobę wody.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy