Kobieta , 33 lata Witam.Moj 7letni syn z powodu powiększonych 3wezłów chłon. potylicy(ok,07mm w trakcie Przeziębienia) robiona morfologia.wynik. wbc7,5(4-12), rbc4.96(4,20-5,40), hgb 13,3(10,5-15,5), hct38,9(37-43),mcv78,4(81-96)mch26,7(27-31),mchc34,1(33-37),plt 288(130-400)mono%7,4(3-9)eos%4-(0-6)lymph 36,2(20-45)baso0,4(0-1,5)neut49,7(40-70)luc2,4(0-4)rdw-cv 12,6(11,5-14,5)mpv8,2(7,2-11.1)rozmaz.gran.oboj.50(40-70)eozen.4(1-6)lim.44(20-45)limfocydi.2, ob3(1-10). czy wyniki są dobre?czy jest sie czymniepokoic?
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie krwi – Morfologia krwi to badanie krwi, które jest bardzo popularnym narzędziem diagnostycznym. Zarówno morfologia krwi, jak i pomiar cholesterolu czy USG węzłów chłonnychUSG węzłów chłonnych jest podstawowym badaniem umożliwiającym ocenę ich wielkości, struktury miąższu oraz stosunku do otaczających tkanek. USG węzłów chłonnych wykonuje się najczęściej z powodu powiększenia węzłów chłonnych, ich bolesności lub też zmian w obrębie skóry nad węzłami.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: