Czekoladowy mit

Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?

Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Trudno na podstawie opisanych smaków wykryć niedobory konkretnych skłądników, dlatego sugeruję kontakt z lekarzem. Podane produkty zawierają wiele mikroelementów i kwasów omega (ryby), potasu (ziemniaki) oraz magnezu (czekolada) a także tłuszczy (ryby i czekolada).

0
Ewa Kozłowska Dietetyka, Warszawa
82 poziom zaufania

Witam serdecznie,

od czasu do czasu każdy ma chęć na zjedzenie okreslonych produktów, w Pani przypadku są to ryby, czekolada i ziemniaki - nie musi to o czymś świadczyć.

Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty