Zapytaj lekarza

1 , 0 1 5 , 9 4 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Niedoczynność tarczycy i wynik badania hormonów tarczycy

Witam. Ostatnio po wynikach badań krwi okazało się, że mam niedoczynność tarczycy. Lekarz rodzinny skierował mnie na kolejne badania, przed wizytą u endokrynologa. Proszę o pomoc w interpretacji wyników: TSH 3 generacja 6,15 - norma 0,27-4,20 FT3 3,88 - norma 2,00-4,40 FT4 1,25 - norma 0,93-1,7 anty-TG
KOBIETA, 22 LAT ponad rok temu
Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Podane wyniki wskazują na subkliniczną niedoczynność tarczycy. Niestety nie podała Pani wartości przeciwciał anty-TG, co wyklucza możliwość pełnej interpretacji. Sugeruję konsultację endokrynologiczną.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety