Zapytaj lekarza

1 , 0 1 5 , 0 0 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Niedokrwistość a obfite miesiączki

Dzień dobry, lekarz hematolog stwierdził niedokrwistość - Hemoglobina 11,2 N12-16; Hematokryt 35 N37-47; MCHC 31,8 N32-37; Retikulocyty 16,2 N 5-15,0; żelazo 100, N 50-170; Ferrytyna 20,13 N 4,63-204; wit B12 805 N 189-883. Czy przy tych wynikach (zaniżona hemoglobina, hematokryt, wysoki retikulocyty, ferrytyna na granicach normy) 1 tabletka Tardyferon FOL wystarczy? Dodam, że mam obfite miesiączki, osłabienie, słaba koncentracja, zawroty głowy, ważę 58 kg przy 170cm. Dziękuję
KOBIETA, 38 LAT ponad rok temu
Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Proszę kierować się zaleceniami lekarza badającego.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety