Nietolerancja kazeiny w badaniach immunologicznych

Mam 24 lata, i dopiero teraz po badaniach immunologicznych IgG4 okazało się, że mam nietolerancję kazeiny, mleka nieprzegotowanego, jajka kurzego i orkiszu. Nie mam pojęcia jak zastąpić teraz wszystkie produkty mleczne, których jadłam całkiem sporo, proszę o pomoc
KOBIETA, 24 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Te badania są do niczego. Świadczą tylko o tym że pani jadła kiedyś te pokarmy o niczym innym . Chyba że ma Pani po nich problemy wtedy trzeba zrobić panele alergiczne ale przeciwciała IgE swoiste pokarmowe.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty