Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam!
W przypadku wystąpienia niepokojących objawów wskazana jest wizyta kontrolna u lekarza prowadzącego. W razie konieczności zostanie wdrożone odpowiednie postępowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Kolki i niespokojny sen u miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Problemy z jedzeniem u niemowlaka a nietolerancja laktozy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy krostki na policzkach dziecka świadczą o nietolerancji laktozy? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Problemy ze snem w dzień u 7-miesięcznego dziecka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Problemy ze spaniem u 15-miesięcznego dziecka – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Niespokojny sen u 9-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Alergia pokarmowa i nietolerancja laktozy – odpowiada Mgr Martyna GorczyĹska
- Nadmierna potliwość, zaburzenia snu i płaczliwość u 7-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Problem ze snem u 6-miesięcznego dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
- Niespokojny sen dwuletniego dziecka – odpowiada Mgr Hanna Markiewicz
artykuły
Choroba, którą się bagatelizuje. Celiakia zmienia życie
Cierpią na przewlekłe biegunki. Zdarza się, że bol
Problemy ze snem u niemowląt
Problemy ze snem u niemowląt to dokuczliwa przypad
Lekarz sugerował, że choruje na nietolerancję glutenu. Prawda była inna
"Proszę jeść jogurt probiotyczny"- usłyszała od le