Kobieta , 53 lata Czy po operacji halluksów jeżeli nie ma właściwego zrostu kości po 3 m-cach nawet z pomocą Exogenu oraz palce są sztywne należy poddać się operacji ze śrubami wcześniej była z drutami, czy raczej próbować rehabilitacji
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Chirurgia – Operacje są podstawą gałęzi medycyny nazywanej chirurgią. Nazwa ta powstała z greckich słów: cheir − ręka, ergon – czyn, działanie. Określenie „chirurgia” jest używane jako skrót bardziej szczegółowej nazwy „chirurgia ogólna”.
  • Haluksy – Haluksy to koślawe palce stóp, które nie tylko brzydko wyglądają, ale także bolą. Koślawy paluch najczęściej występuje u kobiet, które lubią chodzić w butach na wysokich obcasach. Obecnie mówi się, że to choroba społeczna. W Polsce dotyczy ona co czwartej kobiety po 50.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników:

Artykuły na ten temat
Haluksy

Operacja na haluksy

Operacja na haluksy

Operacja na haluksy jest konieczna wówczas, gdy zmiany zwyrodnieniowe stopy znacznie utrudniają nam chodzenie. Przed zabiegiem należy poddać się serii badań, konieczne jest między innymi wykonanie zdjęć rentgenowskich. Dobrą wiadomością dla osób, które...