Witam.
Czy jest możliwe ,żeby w Poznaniu coś pyliło.
Mam straszne objawy.
Sylwia
Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam.
Przyczyną alergii mogą być roztocza kurzu domowego. Proszę dokładnie odkurzać mieszkanie i często je wietrzyć. W przypadku nasilonych objawów proszę udać się do lekarza rodzinnego lub alergologa.
Pozdrawiam.
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Alergia - dwa sprzeczne wyniki? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Interpretacja wyniku badania na alergię u 12-latka – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Alergia u dziecka a szczepionka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Stosowanie leku sterydowego na reakcję alergiczną – odpowiada Piotr Pilarski
- Przyczyny wodnistego kataru – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Czy mogę mieć uczulenie na świnkę morską? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Choroby oskrzeli u 3,5-letniego dziecka a alergia – odpowiada Lek. Krzysztof Szmyt
- Czy klimatyzacja szkodzi? – odpowiada Lek. Ewa Drzewiecka
- Przyczyna kataru przez cały rok – odpowiada Lek. Katarzyna Mudel
- Mam opuchniętą twarz, jak ją zlikwidować? – odpowiada Redakcja abcZdrowie