Czekoladowy mit
Wzrost poziomu cukru we krwi utrudnia walkę z trądzikiem. Najczęściej intensyfikuje objawy. Czy jednak zjedzenie kilku kostek czekolady wpłynie negatywnie na leczenie trądziku?
Witam, uważam że warto żeby Pani zwróciła uwagę na wprowadzenie do diety produktów fermentowanych, które wspomagają rozwój flory bakteryjnej jelita. Oprócz kefirów, maślanki, ogórków kiszonych warto poszukać w internecie bakterii probiotycznych dzięki, którym może Pani w domu zrobić jogurt - będzie on wspomagał Pani naturalną florę. Lepiej będzie Pani radziła sobie z problemem zaparć w przypadku wprowadzania nowych produktów.
www.jogurt-domowy.pl - ja z tej strony kupuję bakterie - jest zestaw dla osób, które zmagają się z opisanym wyżej problemem.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Dieta i wybór produktów żywnościowych podczas kuracji antybiotykowej – odpowiada Roma Wojtewicz
- Oczyszczanie organizmu przy częstych zaparciach – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Flora jelitowa bez jogurtów – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Zaparcia po odstawieniu glutenu w diecie – odpowiada Ewa Kozłowska
- Zalety zdrowotne kefiru i maślanki – odpowiada Roma Wojtewicz
- Przewlekłe zaparcia przy zdrowym odżywaniu – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Zaparcia po usunięciu nerki i nadnercza – odpowiada Mgr Sławomir Kula
- Problem z wypróżnianiem podczas odchudzania – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Dieta i wskazane produkty żywnościowe podczas kuracji antybiotykowej – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Jak powinna wyglądać dieta po wyleczeniu grzybicy jamy ustnej? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń