Opuchlizna gardła po spożywaniu cukru

Od jakiegoś czasu zauważyłam, że spożywając cukier, kolejnego dnia mam opuchnięte gardło, ból gardła i cały czas muszę odchrząkiwać, aby w ogóle móc cokolwiek powiedzieć. Gdy odstawiam ten produkt, z mojej diety ,objawy zaczynają się zmniejszać i w ciągu kilku-kilkunastu dni objawy ustępują. Moja dieta jest uboga w nabiał i mięso.Jem dużo warzyw, kasz, owoców, ryb. Cukier we krwi zawsze był u mnie w normie. W rodzinie nigdy nie było cukrzyków. Co może być przyczyną takich zmian?
KOBIETA, 19 LAT ponad rok temu

Co wiesz o alergii pokarmowej u dzieci?

Sprawdź, czy tej choroby można uniknąć, np. odpowiednim odżywianiem w czasie ciąży. Z filmu dowiesz się również, czy alergia jest chorobą, z której nie można zostać wyleczonym, a także kiedy najlepiej badać dzieci pod kątem alergii.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty