Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proszę udać się do lekarza poz na konsultację, skóry nie widzimy cięzko cokolwiek więcej doradzić
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Ból i opuchlizna po ukąszeniu przez owada – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Ropiejąca gulka w miejscu ukąszenia przez kleszcza – odpowiada Lek. Magdalena Kowalska
- Co robić z tym siniakiem po ukąszeniu? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Co znaczy opuchlizna palców po ukąszeniu kleszczy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wysypka na ciele a borelioza w początkowym stadium – odpowiada Lek. Rafał Gryszkiewicz
- Odczyn po ukąszeniu kleszcza – odpowiada Lek. Bianka Małczuk
- Bąble jak po ukąszeniu – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wynik badania na uczulenie na jad pszczoły – odpowiada Lek. Paweł Baljon
- Ukąszenie kleszcza i badania na boreliozę – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Gierlotka
- Co zrobić, gdy małe dziecko ukąsi pszczoła albo osa? – odpowiada Aleksander Ropielewski
artykuły
Co mnie ugryzło? Jak rozpoznać ślady po ukąszeniach?
Co mnie ugryzło? Zwykle winowajcą okazuje się koma
Kleszcz, komar, a może meszka? Czy potrafisz odróżnić ich ukąszenie?
Ukąszenia owadów to latem jeden z najczęstszych pr
Ma nietypową chorobę. Jej palec czasami przypomina protezę
Jenni Falconer jest szkocką prezenterką radiową i