Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam serdecznie,
nie zaleca się ponieważ moze wystapić alergia krzyżowa.
Pozdrawiam
Witam,
nie zalecam w tym wypadku picia soku z brzozy, ponieważ może wystąpić alergia krzyżowa.
W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Picie na czczo wody z łyżeczką miodu i sokiem z cytryny – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Spożywanie soku z brzozy podczas odczulania na brzozę – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Wpływ świeżo wyciśniętego soku z grejpfruta na organizm – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy kwas soku z kapusty nie wpływa niekorzystnie na żołądek? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Utrata wagi po soku z grapefruita – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Jak pić herbatki ziołowe? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy suplementy diety typu młody jęczmień, morwa biała nie są szkodliwe dla zdrowia? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Czy sińce pod oczami są wynikiem alergii? – odpowiada Lek. Joanna Gładczak
- Czy mogę pić codziennie koper włoski, pokrzywę i miętę? – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)
- Kiedy pić olej lniany? – odpowiada Dr inż. Katarzyna Kowalcze