Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Reakcje alergiczne w zależności od formy odpowiedzi immunologicznej mogą pojawić się bezpośrednio po przyjęciu leku - kwestia sekund, minut lub w okresie godzin od przyjęcia leku. Jeżeli wczesniej miała Pani kontakt z biofuroksymem to możliwy jestinny rodzaj reakcji nadwrażliwośći, którego poczatek i największe nasilenie obserwuje się 24-48h po kontakcie z substancją wyzwalającą.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty