Zapytaj lekarza

1 , 0 1 9 , 5 3 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Powiększony węzeł chłonny na szyi i w pachwinie oraz wyniki badania krwi

Witam serdecznie. Od 1,5 roku mm powiększony wezel na szyi oraz w pachwinie. eukocyty 7,7 x10^3/uL 4,0 — 10,0 Erytrocyty ↑ 5,11 x10^6/uL 3,70 — 5,10 Hemoglobina 14,5 g/dl 12,0 — 16,0 Hematokryt 43,9 % 37,0 — 47,0 MCV 86,0 fL 77,0 — 95,0 MCH 28,4 fl 27,0 — 34,0 MCHC 33,0 g/dl 32,0 — 36,0 RDW 12,7 % 11,5 — 14,5 % PŁYTKI 266,0 x10^3/uL 150,0 — 450,0 MPV 9,1 fL 7,2 — 12,0 Gran. obojętn. o jądrze podzielonym 70 % 45 — 70 Granulocyty kwasochłonne 1 % 1 — 5 Limfocyty 24 % 20 — 45 Monocyty 5 % 3 — 8
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu
Lek. Izabela Ławnicka
82 poziom zaufania

Witam! Podany wynik morfologii jest prawidłowy i nie pozwala wskazać przyczyny powiększonych węzłów chłonnych. W celu określenia przyczyny konieczna jest dokładniejsza diagnostyka pod okiem lekarza POZ.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy