Zapytaj lekarza

1 , 0 1 2 , 2 1 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Poziom cholesterolu w badaniu lipidogramu

Dzień dobry, dzis, zrobiłem lipidogram. Bardzo proszę o interpretacje i ewentualne zalecenia. Cholesterol całkowity 200(zakres referencyjny <200), HDL 42(>35), triglicerydy 97(<200), LDL 139 mg/ dl. (<115) Czy wyniki są bardzo złe ? Mam 31 lat, pale około 6 papierosów dziennie.
MĘŻCZYZNA, 32 LAT ponad rok temu

Badanie cholesterolu

Badanie cholesterolu pozwala ustalić stopień ryzyka chorób układu sercowo ? naczyniowego. Dr Piotr Gryglas, kardiolog, informuje, jakie działania należy podjąć, aby podczas poddawania się temu badaniu, uzyskany wynik był rzeczywisty.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety