Zapytaj lekarza

1 , 0 1 6 , 7 8 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Poziom TSH a problemy z tarczycą

Witam. Robiłam ostatnio badania kontrolne w kierunku tarczycy, ponieważ kilku członków mojej rodziny ma z nią problemy np: mama Hashimoto. W 2009r poziom TSH wynosił 2.03 a w 2014r. 2.67 (zakres referencyjny 0.27-4.2). Teraz Tsh wynosi 3.19 ( zakres 0.51-4.3). Czy to że tsh rośnie może znaczyć, że w przeszłości mogę mieć problem z tarczycą? Dodam, że FT4 wynosi 1.13 ( norma 0.98 - 1.63) glukoza 85 ( 60- 99) kreatynina 0,90 (0.4 - 1,0) leukocyty 8.0 (4.0 - 10.0)
KOBIETA, 18 LAT ponad rok temu
Aleksandra Witkowska
79 poziom zaufania

witam, wyniki sa prawidłowe i póki co nie sugerują żadnych problemów z tarczycą. Może Pani oznaczyć przeciwciała przeciwtarczycowe jeżeli w rodzinie były przypadki chorób autoimmunologicznych tarczycy.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy