Zapytaj lekarza

1 , 0 1 0 , 1 3 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Pozostały miąższ jednorodny, echogeniczność w normie

Prośba o interpretacje wyników TSH oraz USG tarczycy. TSH- 4,290 (0,27 - 4, 20) FT3 - 5,31 (3,10 - 6,80) FT4 - 17,79 (12 - 22). Opis USG tarczycy: Płat prawy o wym. 15x15x50 mm, płat lewy o wym. 17x16x 47 mm. Cieśń gr. 4 mm. W dolnej części płata prawego torbiel dł. 6,5 mm z obecnością ech przyściennych oraz zmiana hypoechogeniczna dł. 1 mm. Pozostały miąższ jednorodny, echogeniczność w normie. Objętość tarczycy 12,7 ml. Kobieta, lat 28
KOBIETA, 29 LAT 11 miesięcy temu

Problemy hormonalne kobiet

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety