Zapytaj lekarza

1 , 0 1 9 , 4 9 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Prawdopodobieństwo ciąży po stymulacji pochwy ręką

Ryzyko ciąży po stymulacji pochwy ręką. Witam. Wczoraj pieściliśmy się z dziewczyną ręką. Nie doszło do pełnego stosunku. Po moim wytrysku, wszystko dokładnie powycieraliśmy i leżeliśmy chwilę spokojnie rozmawiając. Później zaczęliśmy kolejny raz się pieścić. Pieściłem jej pochwę palcami. Dopiero po wszystkim zacząłem zastanawiać się czy to co zrobiliśmy było bezpieczne. Moja ręka była sucha, wytarta. Zastanawiam się czy ryzyko ciąży w naszym przypadku istnieje. Serdecznie proszę o odpowiedz.
MĘŻCZYZNA ponad rok temu
Lek. Magdalena Pikul
81 poziom zaufania

Witam! Czysto teoretycznie takie ryzyko istnieje ale praktycznie nie ma szans na zapłodnienie w opisanej sytuacji.

W trakcie specjalizacji z pediatrii w Szpitalu Wojewódzkim Nr 2 w Rzeszowie, interesuje się pediatrią i neonatologią.
0

Witam serdecznie. Rzeczywiście takie zachowanie może spowodowac zapłodnienie. Jest to jednak sytuacja bardzo rzadka w szczególności przeprowadzenie odpowiedniej higieny bezpośrednio po wytrysku. Warto pamiętać iż plemniki mogą przedostać się do dróg rodnych przy tego typu czynnościach. Dla pewności warto wykonać test ciążowy w 14 dniu po stosunku. Myślę jednak iż nie macie wiekszych powodów do obaw.

Rezydentka w Wojewódzkim Szpitalu Zespolonym w Kielcach.
0

Tak istniej takie prawdopodobieństwo że Pana partnerka może być w ciąży choć jest ono bardzo niewielkie. Diagnostyka proszę wykonać test ciążowy.

Specjalista w dziedzinie ginekologii i położnictwa. Posiada wieloletnie doświadczenie w diagnozowaniu i leczeniu najczęstszych chorób ginekologicznych.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy