Zapytaj lekarza

1 , 0 2 7 , 7 8 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Problem ze skurczami w jelitach u 26-latka

Witam mam 26 lat. Waże 74kg wzrost 178 cm. Mój problem zaczął się rok temu i trwa do dzis. Mam co jakiś czas skurcze w jelitach przez które mam uczucie jak bym musiał iść do toalety A gdy do niej pojde zazwyczaj jes to cieki pakowaty stolec z jakaś wydzielina wokół odbytu. Nie jest tak za kazdym razem czasami czuje jak by mial miec biegunke a wychodzi normalny stolec tylko ze w kawalkach .Dodatkowym objawem jest swedzenie odbytu co jakiś czas zazwyczaj wieczorem przez co muszę się podrapac I zazwyczaj później na papierze toaletowy widzę malutka kropke krwi pewnie przez podrażnienia. Normalnie jej nie ma. Schudłem na przestrzeni roku 7kg I aktualnie nie mogę przytyć nawet 1kg. Wyprozniam się 1-2 razy dziennie lecz czasami jest to normalny stolec A tak to pakowaty lub postrzepiony. Jem mniej niż zwykle ponieważ nie mam apetytu i boje sie ze jak cos zjem to mi zaszkodzi. Bylem u 10 lekarzy i zrobiłem badania wątroby,trzustki,tarczycy,bolerioze OB,CRP,usg brzucha, mocz ,2xkal na lamblie ,1xna pasozyty,toksoplazmoza, Wszystkie wyniki w normie brak odchyleń. Morfologia prawie zawsze tak samo wychodzi leukocyty Wartość 3,61 Jednostka tys/µl Norma 4,23 - 9,07 Poniżej normy erytrocyty 5,74 mln/µl 4,63 - 6,08 W normie hemoglobina 17,4 g/dl 13,7 - 17,5 W normie hematokryt 51,1 % 40,1 - 51 Powyżej normy MCV 89,0 fl 79 - 92,2 W normie MCH 30,3 pg 25,7 - 32,2 W normie MCHC 34,1 g/dl 32,3 - 36,5 W normie płytki krwi 229 tys/µl 150 - 400 W normie RDW-CV 12,3 % 11,6 - 14,4 W normie PDW 14,1 fl 9,8 - 16,1 W normie MPV 11,1 fl 9,4 - 12,6 W normie P-LCR 33,4 % 19,2 - 47 W normie neutrofile % 46,70 % 40 - 80 W normie limfocyty % 36,60 % 20 - 40 W normie monocyty % 12,20 % 2 - 10 Powyżej normy gran. kwasochłonne % 3,90 % 1 - 6 W normie bazofile % 0,60 % 0 - 2 W normie neutrofile
MĘŻCZYZNA, 26 LAT około miesiąca temu

Badania krwi - leukocyty

Leukocyty to krwinki białe ? są bezbarwne i jest ich znacznie mniej niż krwinek czerwonych w naszym organizmie. Jednak są bardzo ważne dla naszego zdrowia, ponieważ pełnią funkcję głównie odpornościowe. Więcej szczegółów na temat krwinek białych wyjawia nam lek. Łukasz Kowalski.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy