Dieta śródziemnomorska

Lek. Rafał Gryszkiewicz
84 poziom zaufania

W warzywach zielonych (brokuł, szpinak, brukselka), owocach (pomarańcze, porzeczki, winogrona, banany), orzechach.

0

Witam. Źródłem wapnia są: mleko i przetwory mleczne, ryby, konserwy rybne zawierające kościec (sardynki, szproty), jaja, produkty roślinne: pieczywo, mąki, kasze gruboziarniste, suche nasiona roślin strączkowych, warzywa liściaste, niektóre owoce, orzechy, kakao.
Po wskazówki i przepisy dietetyczne zapraszam na
http://diet-coaching.xaa.pl/
Pozdrawiam, Dietetyk Patrycja Sankowska

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty