Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 4 7 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Prośba o interpretację wyników badań 7-miesięcznego dziecka

Proszę o interpretacje wyników badań mojego prawie 7 miesięcznego dziecka LEUK 10,5, ERYT 4,75, HEMOGL 12,0, MCV 74,5 NORMA 84-98, MCH 25,3 NORMA 27-34, MCHC 34 NORMA 27-34, RDW 13,2 , PŁYTKI KRWI 350 NORMA 150-350, PCT 0,30 %, PDW 14,5, MPV 8,58 ROZMAZ: NEU % 14,8 NORMA 30-50, NEU 1,55 NORMA 1-10, LYMPH % 72,9 NORMA 45-65, LYMPH 7,66 NORMA 1,20-13, MON % 8,6 NORMA 2-7 MON 0.90 NORMA 0,20-2,50, EOS% 3,3 NORMA 1-5 EOS 0,35 NORMA 0,10-2, BASO % 0,4 NORMA 0-1 BASO 0,040 NORMA 0,000-0,060
KOBIETA, 34 LAT ponad rok temu
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

MCH MCV poniżej normy są zwykle obecne w niedokrwistości z niedoboru żelaza, ale dla określenia niedokrwistości najważniejsza jest hemoglobina (jeśli jest w normie to ok), normy między laboratoriami się różnią stąd trudno mi określić jak kształtuje się wynik Pani dziecka w tych normach... ale sugeruje kontrole i być może dziecko będzie wymagało profilaktycznego podawania żelaza, najlepiej żeby pediatra obejrzał ten wynik i zdecydował. Przy niedokrwistości często dochodzi do wzrostu płytek krwi, a co do rozmazu to może byc to efekt jakiejś niewielkiej infekcji...

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety