Zapytaj lekarza

1 , 0 2 6 , 7 6 0

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Proszę o interpretację wyników pod kątem nietolerancji glutenu

Witam serdecznie, bardzo proszę o interpretację wyników pod kątem nietolerancji glutenu , wyniki : immunoglobulina A w surowicy 1,861 g/l. , przeciwciała p/transglutaminazie tkankowej IgA 3,07 RU/ml
KOBIETA, 28 LAT 4 tygodnie temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Lek. Bartłomiej Grochot
74 poziom zaufania

Witam. Proszę podać wyniki z nomami które obowiązują w laboratorium w którym badania były wykonywane.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy