Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 5 7 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Przewlekle powiększone węzły chłonne na szyi i wyniki hormonów tarczycy

Dzień dobry. Mam 28 lat, od pewnego czasu mam stale powiększone węzły chłonne z jednej strony szyjii, tyje, mam suchą ciemną skóre na grzbiecie stóp i na kolanach, ciemne opuchnięte powieki, zaburzenia miesiączkowania tzn. bardzo krótkie cykle, brak pocienia się nawet w upalne dni, brak energii, ciągłe zmęczenie. Wykonałam badania : OB - 24 mm/h ( norma 2-15), TSH - 2,997 ( norma 0,35-4,940), FT-0,94 ( norma 0,70-1,48), anty-TPO - 115,50 (norma 0,00 - 34,00). Co może mi dolegać? Jak leczyć?
KOBIETA, 29 LAT ponad rok temu
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Proszę koniecznie udać się do lekarza endokrynologa. Po badaniu będzie można określić odpowiednie dalsze postępowanie.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety