Przykładowy jadłospis bez glutenu, soi i produktów mlecznych

Proszę o pomoc w stworzeniu dla mnie przykładowego menu bez glutenu, soi i produktów mlecznych. Dotychczas nie patrzyłam na to co jem. Brałam co smaczne i tyle. Mam jednak problemy z refluksem i z hashimoto/niedoczynnoscia stąd decyzja o zmianie nawyków żywieniowych. Problem jednak w tym, że nie bardzo wiem co z czym łączyć i ile tego ma być. Mam 56 kg wagi i 170cm wzrostu. Chcę utrzymać taką wagę. W miarę regularnie ćwiczę na siłowni, czasem aerobik. Z góry dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu

Ciemne alkohole wywołują gorszego kaca!

Prawdopodobnie każdy z nas tego doświadczył - syndrom dnia następnego. Czy wiesz, dlaczego tak cierpisz po suto zakrapianej imprezie? Być może powodem był rodzaj alkoholu.

Do przygotowania takiego jadłospisu potrzebny jest dokładny wywiad medyczny i żywieniowy dlatego zalecam konsultację ze specjalistą. Samodzielne komponowanie diety z wykluczeniem tak wielu produktów może doprowadzić do niedoborów witamin i składników odżywczych.

0

Proszę pamiętać, że przy Hashimoto odpowiednia dieta jest niezwykle istotna! Może nie jest łatwa, ale za to możliwa do zrealizowania. Należy wyeliminować laktozę, gluten oraz warzywa psiankowate, a efekt będzie zdumiewający. W razie pytań zachęcam do kontaktu.

Pozdrawiam,
k.wawrzyniak@odzywiajsiezdrowo.pl

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty