Właściwości kwasów omega-3

Kwasy omega-3 są bardzo ważnym składnikiem, który powinien być obecny w naszej diecie. Istotnych informacji nt. właściwości i zastosowaniu ich w medycynie udziela dr Leszek Walentynowicz, lekarz rodzinny.

Witam serdecznie,

Ryby nie przyprawiałabym zbyt intensywnie ponieważ w ten sposób ,,zabijemy'' smak ryby. Proponuje lekko skropić sokiem z cytryny, dodać pieprz i odrobinę soli.

Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk

0

Witam, to wyłącznie sprawa gustu i smaku:) być może połączenie rozmarynu i estragonu będzie dla Pani odpowiednie. Niektórym osobom także bardzo "pasuje" dodatek soku z cytryny lub szczypta białego pieprzu.

Serdecznie pozdrawiam, a w celu ustalenia indywidualnej diety zapraszam na www.dietoterapia.waw.pl

0

Witam.
Ryby najlepiej przyprawiać tylko delikatnie solą, pieprzem, papryką oraz skropić sokiem z cytryny. Nie używamy gotowych przypraw ponieważ zawierają glutaminian sodu i gluten, który zjadany w nadmiarze działa niekorzystnie na nasz organizm.
Pozdrawiam Julita Krawczyk

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty