Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Konieczny jest ponowny kontakt z dermatologiem. Preparaty stosowane miejscowo nie powinny być szkodliwe dla dziecka, jednak skoro ginekolog ocenił, że ich zastosowanie jest dla Pani i dziecka jest bardziej niekorzystne niż brak leczenie to najpewniej istnieje ku temu jakiś powód o którym nie wiem.
Proszę udać się na konsultację do innego dermatologa.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co znaczą czerwone plamy, które się łuszczą? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Obecność swędzącej rany w obrębie dłoni – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Zmiany na skórze u 2,5-letniej córki – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Częste wysypki na ciele u dziecka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy to może być jakaś reakcja alergiczna u 25-latki? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Reakcja uczuleniowa na farbę do włosów – odpowiada Lek. Jacek Miśkiewicz
- Nadmiernie przesuszona i swędząca skóra – odpowiada Dr n. med. Grażyna Wolnik-Trzeciak
- Czy to naprawdę reakcja alergiczna na antybiotyk? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Działanie antybiotyku przy reakcji uczuleniowej – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Świąd skóry na zgięciach rąk – odpowiada Lek. Alicja Adaszewska