Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 3 1 4

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Ryzyko powstania przełyku Barretta

Dzień dobry. Przez ostatni rok leczyłem się na zapalenie błony śl.żolądka i XII-cy Controloc 40, potem famogast 40 i nolpaza 20. Po ostatnim leczeniu, zakończonym ok.5-6 tyg.temu dolegliwości w większości ustały, chociaż zgaga pojawia się co 3-5 dni. Nie jest dokuczliwa i mija po jedzeniu. W marcu gastroskopia-wszystko ok poza stanem zapalnym.Helicobacter ujemny, bez przepukliny rozworu przełykowego.Czy przez okres ok.6 tyg.łagodnej i mijającej zgagi jest ryzyko powstania przełyku barretta?
MĘŻCZYZNA, 37 LAT 12 miesięcy temu

Ryzyko związane z gastroskopią

Gastroskopia to badanie wykonywane w celu oceny stanu układu pokarmowego. Czy może być ono dla nas niebezpieczne? Zapoznaj się z wypowiedzią eksperta na ten temat.

redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety