Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Przeziębienia powodowane są przez wirusy. Każda infekcja wirusowa może stanowić zagrożenie dla płodu
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy można poronić przez przeziębienie? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Szczepionka na grypę a przeziębienie – odpowiada Aleksandra Katarzyńska
- Czy katar zagraża ciąży? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Przeziębienie w 20 tygodniu ciąży – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Czy przeziębienie jest niebezpieczne w ciąży? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co robić z tym uporczywym suchym kaszlem? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Przeziębienie a ciąża – odpowiada Lek. Aneta Zwierzchowska
- Przeziębienie, ból brzucha - czy coś się dzieje z ciążą? – odpowiada Lek. Maja Sidor-Lenkiewicz
- Comiesięczne przeziębienia – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Przeziębienie w 17. tygodniu ciąży – odpowiada Dr n. med. Marek Derkacz
artykuły
Różyczka - objawy, różyczka u dzieci i dorosłych, przebieg, diagnozowanie, zagrożenie dla kobiet w ciąży
Różyczka najczęściej kojarzona jest z niegroźną ch
Różyczka wrodzona - przyczyny, objawy, leczenie i zapobieganie
Różyczka wrodzona, obserwowana u małych dzieci, je
Astma a ciąża - leczenie astmy w ciąży, astma a poród
Astma w ciąży nie jest zjawiskiem dosyć powszechny