Ekologiczne warzywa i owoce
Skutki? Samo zdrowie :) Jajka to skarbnica witamin- codziennie powinniśmy je zjadać.
Witam serdecznie. Jajka są cennym źródłem białka i dobrze przyswajalnego żelaza. U zdrowej osoby taka ilość nie powinna powodować żadnych objawów ubocznych. Proszę jednak pamiętać, żeby wprowadzać do diety inne produkty będące źródłem białka, jak ryby, nabiał czy mięso. Urozmaicona dieta to najlepsze rozwiązanie.
Pozdrawiam serdecznie
Witam Pana,
Dziwnie sformułował Pan pytanie odnośnie skutków spożycia jaj. Jeżeli nie ma Pan problemów z cholesterolem (a jak się domyślam w tak młodym wieku raczej problem nie występuje) to może Pan śmiało spożywać jaja. Są one bowiem bardzo zdrowym produktem. Zawierają wiele witamin, minerałów a przede wszystkim pełnowartościowe białko.
W razie dodatkowych pytań zachęcam do kontaktu:
tel. 506225670 lub joanna.wasiluk@o2.pl
Pozdrawiam
Mgr Joanna Wasiluk
Dietetyk
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Skutki nadmiernego spożywania jaj – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Dozwolona ilość jajek w diecie – odpowiada Mgr Elżbieta Sternal
- Ile może jeść jajek dziennie osoba 20-30-letnia? – odpowiada Lek. Jerzy Więznowski
- Spożywanie surowych jaj a mięśnie – odpowiada Mgr inż. Ilona Olejnik
- Czy jaja kurze są zdrowe? – odpowiada Ewa Kozłowska
- Czy jaja można jeść w dowolnych ilościach? – odpowiada Dr Krystyna Pogoń
- Ile jajek jeść dziennie? – odpowiada Mgr inż. Aleksandra Kilen-Zasieczna
- Spożywanie mleka przed snem – odpowiada Dr n. med. Aneta Kościołek
- Jakie i ile jajek można jeść? – odpowiada Mgr Agnieszka Słomka
- Spożywanie łatwo przyswajalnych witamin – odpowiada Mgr Joanna Wasiluk (Dudziec)