Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Niestety nie mogę udzielić konkretnej poprawy gdyż nie wiem jakie leki Pani bierze, jakie czynniki zaostrzają chorobę, czy dziecko jest na coś uczulone. Proponuję porozmawiać z dermatologiem.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czy dziecko z AZS może jeść słodycze? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Alergia i zapalenie płuc u dziecka stosowanie leków – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Czy AZS da się wyleczyć, jeśli dotyczy małego dziecka? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Co oznacza czerwone zabarwienie skóry u dziecka? – odpowiada Lek. Klaudia Kuśmierczuk
- Czy można podawać olej z czarnuszki dziecku z wysypką? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Co podawać dziecku z AZS? – odpowiada Lek. Katarzyna Kisiel
- Zaraźliwość atopowego zapalenia skóry – odpowiada Lek. Aneta Szulska-Schoepp
- Czy dziecko powinno przyjmować Azomyr, skoro objawy ustąpiły? – odpowiada Lek. Jacek Ławnicki
- Co oznaczają czerwone plamki na skórze u małego dziecka? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Terapia inhibitor kalceneuryny u dziecka z AZS – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
artykuły
Rodziny Lipkar
W listopadzie 2016 roku rozpoczęła się trzecia edy
Sposoby leczenia atopowego zapalenia skóry
Atopowe zapalenie skóry to choroba alergiczna o po
Koronawirus. Pokrzywka po COVID-19 zmieniła życie 21-latki w piekło. "Widok mojej skóry przygnębia"
Monika przeszła zakażenie koronawirusem łagodnie.