Stan zapalny na skórze u dziecka

corka od trzech lat jest pod opieką alergologa i dermatologa azs najgorzej jest napupie .byla w szpitalu poniewaz zrobil sie stan zapalny latem było całkiem niezle a teraz znowu sie pogarsza,,bierze duzo lekow czy to dlugo tak bedzie na co mam uwazac
KOBIETA, 13 LAT ponad rok temu

Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Milena Lubowicz
72 poziom zaufania

Niestety nie mogę udzielić konkretnej poprawy gdyż nie wiem jakie leki Pani bierze, jakie czynniki zaostrzają chorobę, czy dziecko jest na coś uczulone. Proponuję porozmawiać z dermatologiem.
Pozdrawiam

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty