Zapytaj lekarza

1 , 0 1 8 , 6 1 2

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Starania o ciążę i wyniki badań hormonów i zawartości witamin w organizmie

Trudność zajścia w ciążę Mam 38 lat i jedno dziecko 4 letnie. Staramy się z mężem o drugie dziecko ale próby są nieudane. Przyjmuję Jodavit, wit B12 (mój wynik 483pg/ml (191-663)).WitD3 też uzupełniłam mój wynik to 58ng/ml. Inne badania to TSH 1,130ulU/mL(0,270-4,200), FT3 2,89pg/ml (2,00-4,40), FT4 1,12ng/dl (0,93-1,70). Czy powinnam zrobić jakieś dodatkowe badania i dlaczego FT4 mam na niskim poziomie?
KOBIETA, 38 LAT ponad rok temu
Lek. Aleksandra Witkowska
79 poziom zaufania

Wyniki sa prawidlowe. Wxkazane usg i prowadzenie ginekologa , mozna tez wykonac bafanie nasienia meza.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy