Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 5 6 9

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Starania o ciążę od roku i wyniki badań hormonalnych

Dzień dobry, Od ponad roku staramy się z mężem o dziecko. Sześc miesięcy temu wybrałam się do lekarza. Dostałam skierowanie na badania wyniki jak niżej: -TSH TSH 2,180 µIU/ml 0,270 4,200 -LH LH 8,32 mIU/ml f.pęcherzykowa 2,4-12,6 f.owulacyjna 14-95,6 f.lutealna 1,0-11,4 po przekwitaniu 7,7-58,5 -Estradiol Estradiol 49,05 pg/ml f.pęcherzykowa 12,5-166 f.owulacyjna 85,8-498 f.lutealna 43,8-211 po przekwitaniu 5,0-54,7 ciąża I trymestr 215 - 4300 -Prolaktyna test czynnościowy Prolaktyna na czczo (pkt 0) 21,63 ng/ml 4,79 23,30 N Prolaktyna po MCP (pkt 1) 295,50 ng/ml -DHEA-S DHEA-S 202,40 µg/dl wiek: 10-14 lat 33,9-280 15-19 lat 65,1-368 20-24 lat 148-407 25-34 lat 98,8-340 35-44 lat 60,9-337 45-54 lat 35,4-256 55-64 lat 18,9-205 65-74 lat 9,40-246 ≥ 75 lat 12,0-154B -Testosteron Testosteron 33,66 ng/dl 8,01 49,86 N z badań wyszło ze mam hiperprolaktynemię czynnościową - jak sie zdenerwuję to prolaktyna się podnosi. Dostałam od lekarza Bromergon na prolaktynę zażywam pół tabletki na noc. dostałam jeszcze od lekarza Duphaston który mam brać od 15 dc dwa razy dziennie po jednej tabletce. cykle mam dwa miesiące temu 39 a ostatnio 28 dniowe. Bardzo proszę pomoc co powinnam zrobić. Dziękuję. Iwona 
KOBIETA, 32 LAT ponad rok temu
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety