Zanim zaczniesz odchudzanie
Nadejście wiosny i zbliżające się lato stają się motywacją wielu osób do zrzucania nadprogramowych kilogramów. Baszar El-Helou z Pracowni dietetycznej WANILIA, opowiada o tym, jakie kroki należy podjąć, by odchudzanie nie wyrządziło naszemu organizmowi negatywnych symptomów.
Grzybica wiążę się przede wszystkim z ograniczeniem produktów zawierających węglowodany proste. Eliminujemy całkowicie z diety słodycze, cukier, owoce, słodkie napoje, soki itd. Należy także wyeliminować nabiał - mleko i produkty na jego bazie, ponieważ zawierają w sobie laktozę, cukier mleczny. Należy spożywać produkty razowe, wyeliminować produkty z mąki pszennej: pieczywo, makarony. Podstawą diety powinny być dobrej jakości mięsa, ryby, oleje roślinne, produkty pełnoziarniste oraz warzywa.
Poradnia Dobry Dietetyk Toruń
tel. 887 433 444
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Mąka, chleb i makarony dla osoby z grzybicą jelit – odpowiada Mgr Barbara Paluch
- Stosowanie leków i diety podczas grzybicy gardła – odpowiada Mgr Magdalena Drażba
- Jedzenie i picie przy arytmii serca – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Jaki chleb stosować przy kamicy szczawianowej? – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Dieta przy grzybicy jelit i jelicie drażliwym – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Dieta przy uchyłkach jelit – odpowiada Ewa Kozłowska
- Dieta a ostre zapalenie trzustki i wrzody dwunastnicy – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Problemy trawienne a stosowanie diety lekkostrawnej – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Skutki uboczne diety wykluczającej węglowodany – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski
- Dieta przy podwyższonym cholesterolu – odpowiada Mgr Adrian Kowalewski