Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Producent na ulotce informacyjnej nie podaje informacji o tym w jakich miesiącach rozpoczynać leczenie. Poza tym preparat ten działa leczniczo również w przypadku infekcji ostrych, a nie tylko profilaktycznie. Bez obaw można teraz rozpocząć podawanie.
Pozdrawiam
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jakie testy alergiczne będą odowiednie w tej sytuacji? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Jakie są metody leczenia kataru alergicznego? – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
- Brak wędzidełka wargowego i alergiczny nieżyt nosa – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak leczyć astmę oskrzelową u dziecka? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Katar, astma i alergiczny nieżyt nosa – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Kiedy zacząć podawać dziecku Ismigen? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Gęsty zielony katar u alergicznej dziewczynki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Jakie testy alergiczne na nieżyt nosa powinnam wykonać? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Astma oskrzelowa nieuczuleniowa – odpowiada Dr n. med. Krzysztof Jach
- Alergiczny nieżyt nosa a usuwanie migdałów – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski