Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać

Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.

Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Zwykle w leczeniu zmian alergicznych stosuje się maści zawierające sterydy. W zależności od stopnia nasilenia zmian dobiera się odpowiednio silny preparat.

0
Lek. Tomasz Budlewski
79 poziom zaufania

Bez badania lekarskiego ciężko jest coś więcej powiedzieć. Proszę koniecznie udać się do lekarza pediatry.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Patronaty