Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Witam! Opisane objawy najprawdopodobniej są wynikiem infekcji wirusowej bądź zakażenie bakteriami atypowymi. Objawy tych infekcji mogą utrzymywać się nawet 203 tygodnie. Proszę postępować zgodnie z zaleceniami lekarza prowadzącego.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suchy kaszel i stany podgorączkowe – odpowiada Lek. Magdalena Reszczyńska
- Uporczywy suchy kaszel po skurczowym zapaleniu oskrzeli – odpowiada Lek. Ryszard Chalecki
- Kaszel suchy mieszany z mokrym a antybiotykoterapia – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Powracający suchy i duszący kaszel u 29-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Co oznacza suchy i męczący kaszel u dziewczyny? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Do jakiego specjalisty udać się z kaszlem u syna? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Czy Poulmicort jest skuteczny na mokry i suchy kaszel? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Suchy kaszel w nocy – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Suchy kaszel, najbardziej nasilający się w nocy u dziecka – odpowiada Lek. Karina Kachlicka
- Kaszel i katar po wyleczeniu zapalenia płuc u dziecka – odpowiada Milena Lubowicz
artykuły
Suchy kaszel u dziecka - czym jest, inne rodzaje kaszlu
Kaszel jest dosyć częstą i męczącą dolegliwością.
Tchawica - budowa, funkcje, najczęstsze choroby tchawicy
Tchawica jest ważną częścią dróg oddechowych, któr
Kaszel suchy czy mokry? Jak je odróżnić?
Kaszel to najczęstsza dolegliwość, która składania