Dieta kobiety w ciąży
Miód należy stosować w ograniczonych ilościach ze względu na silne właściwości alergizujące. Owoce i warzywa bogate w witaminę C jak njabardziej należy codziennie włączac do diety. Jeżeli chodzi o probiotyki to proszę pamiętać, że mleko ich nie zawiera a jedynie ukwaszone produkty mleczne - jogurty, kefiry itp. Dobrym ich źródłem są także kiszone ogórki i kiszona kapusta. Może Pani włączyć do diety jedną łyżeczkę tranu dziennie. Soku z aloesu nie polecam. Kasza jaglana ma wiele dobroczynnych działań i jest jak najbardziej wskazana w diecie. Między innymi odśluzowuje organizm, wzmacnia odporność. ale także ogranicza wchłanianie jodu więc należy ją spożywać z umiarem.
Herbata z dzikiej róży, sok z żurawiny, lipa ( w umiarkowanych ilościach). Aloesu nie polecam, kasza jak najbardziej.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Suplementy diety wzmacniające odporność w zimie – odpowiada Mgr Ewelina Wieczorek
- Czy produkty kiszone sa zdrowe? – odpowiada Mgr Magdalena Speichert-Dydel
- Rodzaje witaminy C różnych marek – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Braki witaminy C – odpowiada Mgr Patrycja Sankowska
- Czy nadmiar witaminy C w organizmie może być szkodliwy? – odpowiada Mgr Justyna Luty
- Zioła na przeziębienie – odpowiada Mgr Jakub Bieniecki
- Dieta i wskazane produkty żywnościowe podczas kuracji antybiotykowej – odpowiada Mgr inż. Magdalena Kubik
- Czy w takiej sytuacji mogę przyjmować te suplementy? – odpowiada Lek. Karol Gołębiewski
- Przyjmowanie suplementów diety po posiłkach – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
- Ile % witaminy zostaje w naparze po przygotowaniu herbatki? – odpowiada Mgr Paulina Szczechowicz
artykuły
Jak szybko zwiększyć ogólną odporność organizmu
Jak szybko zwiększyć ogólną odporność organizmu, c
Zagrożenie koronawirusem. Jak wzmocnić odporność?
1000 osób w Polsce jest pod obserwacją służb sanit
Probiotyki na żołądek i jelita - działanie, wskazania i rodzaje
Probiotyki na żołądek i jelita to szczepy bakterii