Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Moze być związane. Proponuje udac sie do lekarza rodzinnego, po badaniu bedzie mozna okreslic odpowiednie dalsze postepowanie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Jak wyleczyć uporczywe swędzenie odbytu? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Przyczyny swędzenia u 26-letniej kobiety – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie w okolicach odbytu, krwawienie – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Uczulenie na detergenty – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwony rumień na nodze po ugryzieniu nieznanego owada – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Krostki na pośladkach i ranki – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Poparzenie ręki i zaczerwieniona skóra – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Czerwona, nieswędząca plama na łydce – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Zgrubienie na kości brody – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Kaszak na spojeniu łonowym a kuracja Forcidem – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
artykuły
Swędzenie stóp - przyczyny, diagnostyka i leczenie
Swędzenie stóp bywa uciążliwe i powoduje dyskomfor
Przeczosy - charakterystyka, przyczyny, leczenie
Przeczosy to nic innego jak powierzchniowe ubytki
Swędząca skóra - czym jest swędzenie, przyczyny, alergie, leczenie, sposoby na świąd
Swędząca skóra potrafi skutecznie nam dopiec. Jest