Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Bez zobaczenia Pani trudno jest postawić tu jakąkolwiek diagnozę. Musi jednak Pani udać się do lekarza, najlepiej dermatologa. Przyczyny mogą być różne a trudno bez zrobienia wywiadu i bez badania cokolwiek zawyrokować.
Dzień dobry. Proszę zgłosić się na wizytę do lekarza dermatologa, po obejrzeniu zmian lekarz postawi diagnozę.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Problem z łupieżem i swędzenie skóry głowy – odpowiada Magdalena StusiĹska
- Co może oznaczać zaczerwieniona skóra na głowie? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Swędząca skóra głowy: co robić? – odpowiada Lek. Agnieszka Barchnicka
- Swędzenie skóry głowy i tlusty łupież – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Swędzenie głowy i wypadanie włosów – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Jak leczyć białe płatki na skórze głowy? – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Świąd skóry głowy, czerwone plamy, łuszczenie: czy to zwykły łupież? – odpowiada Lek. Magdalena Parys
- Nadmierne złuszczanie skóry na głowie oraz swędzenie i pieczenie – odpowiada Judyta Samul-Jastrzębska
- Łupież na czubku głowy oraz swędzenie skóry i wypadanie włosów – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Notoryczne swędzenie skóry w jednym miejscu – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski