Kobieta , 29 lat Witam od kilku tygodni strasznie swedzi mnie skora na udach brzuchu i ramionach dodatkowo mam delikatnie brazowe koncowki paznokci i ciagle nawracajaca jakas infekcje miejsc intymnych. ALT (ICD-9: I17) 12,14 U/l < 33,00 AST (ICD-9: I19) 19,14 U/l < 32,00 Bilirubina całkowita (ICD-9: I89) 0,63 mg/dl< 1,20 Kreatynina (ICD-9: M37) 0,65 mg/dl< 0,90 Żelazo (ICD-9: O95) 144,3 µg/dl 33,0 — 193,0 CRP - ilościowo (ICD-9: I81) 0,02 mg/dl 0,00 — 0,50 HCT Hematokryt ↓ 36,8 % 37,0 — 47.00. co mi jest?
Odpowiedź na pytanie znajduje się poniżej.
 Redakcja abcZdrowie
Redakcja abcZdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Witamy serdecznie!

Zebraliśmy dla ciebie dodatkowe informacje dotyczące tematów poruszanych w pytaniu. Skorzystaj z linków poniżej, aby dowiedzieć się więcej:

  • Badanie krwi – Morfologia krwi to badanie krwi, które jest bardzo popularnym narzędziem diagnostycznym. Zarówno morfologia krwi, jak i pomiar cholesterolu czy Infekcje narządów płciowych – Infekcje narządów płciowych są często bagatelizowane i niezauważane, gdyż choroby narządów płciowych tak naprawdę niezbyt często wywołują odczuwalne objawy. Ważne jest, aby przy jakichkolwiek objawach dotyczących narządów płciowych udać się do lekarza i badać się profilaktycznie raz na jakiś czas.

Nasi lekarze odpowiedzieli też na kilka podobnych pytań innych użytkowników: