Zapytaj lekarza

1 , 0 2 0 , 3 4 5

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Szczepienie przed operacją tympanoplastyczną

Witam, we za miesiąc czeka mnie operacja tympanoplastyki. w 1999 r. otrzymałam 3 dawki szczepienia przeciw żółtaczce. Wczoraj odebrałam wynik P-ciała p/HBs i jest on dodatni >10. Czy powinnam się w związku z tym doszczepić Pozdrawiam Renata
KOBIETA ponad rok temu
Lek. Rafał Gryszkiewicz
83 poziom zaufania

Witam, poziom przeciwciał anty-HBs >10 potwierdza odporność. Dodatkowe szczepienie nie jest u Pani konieczne. Proszę pamiętać zabraniu ze sobą wyniku badania i przedstawienia go podczas przyjęcia do szpitala.

Absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, wśród jego zainteresowań znajduje się kardiochirurgia, chirurgia ogólna, medycyna tropikalna. Obecnie odbywa rezydenturę z chirurgii ogólnej w Klinice Chirurgii Szpitala Uniwersyteckiego Collegium Medicum UJ w Krakowie.
0

Jeśli wynik jest w zakresie od 10 do 100 to wymagane jest doszczepienie 1 dawką szczepionki przeciw HBV

Specjalista chirurgii ogólnej.
0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety
Ważne tematy