Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Tak może wyglądac alergiczny nieżyt nosa.Proszę zgłosic sie do alergologa-to przy przewlekłym katarze bywa alergia na pleśnie,roztocza z kurzu,albo np sierści zwierząt-nalezy wykonac testy skórne
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Co jest przyczyną długotrwałego kataru? – odpowiada Magdalena Mroczek
- Przyczyny wodnistego kataru – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Jak postępować przy katarze? – odpowiada Lek. Paweł Szadkowski
- Nawracające infekcje górnych dróg oddechowych i wyniki testów alergicznych – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Co może znaczyć ten katar i wydzielina w gardle? – odpowiada Redakcja abcZdrowie
- Katar i kichanie w domu babci – odpowiada Magdalena Mroczek
- Co zrobić w przypadku ataków kichania? – odpowiada Lek. Wojciech Zygmunt
- Przyczyna kataru przez cały rok – odpowiada Lek. Katarzyna Mudel
- Alergiczne zapalenie zatok przy świnkach morskich – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Problemy z uciążliwym katarem – odpowiada Lek. Konstanty Dąbski