Zapytaj lekarza

1 , 0 1 5 , 9 2 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

USG tarczycy i wyniki badania hormonów

Witam Proszę o interpretację USG tarczycy i info jakie badania jeszcze będą potrzebne? Cieśń tarczycy nieposzerzona o jednorodnej echostrukturze; pr płat 21x15x35mm, l płat 19x17x29, Oba płaty o niejednorodnej echostrukturze; w lewym płacie ognisko izoechogeniczne z obwódką hypo-5mm. W innych badaniach: TSH 0,47 (N 0,35-4,94), FT4-1,45 (N0,7-1,48) żelazo26, reszta wyników w normie (prócz glukozy-110).
KOBIETA, 36 LAT ponad rok temu
Aleksander Ropielewski
79 poziom zaufania

Na chwilę obecną wystarczy kontrla USG tarczycy i badania poziomu TSH za pół roku i w przypadku braku zmian powtarznaie USG co roku.

0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety