Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Proponuję aby zmianę ocenił dermatolog i zastosował odpowiednie leczenie.
Proszę zgłosić sie do dermatologa n akonsultację, lekarz zbada zmianę i wdroży odpowiednie leczenie.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Czerwona plama na udzie pod pachwiną – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Duża czerwona plama na twarzy – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Co oznacza czerwona, łuszcząca się plama na skórze? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czym jest czerwona i wypukła plama na skórze? – odpowiada Lek. Katarzyna Szymczak
- Jasnoczerwona plama na szyi i świąd – odpowiada Lek. Robert Jan Chmielewski
- Co oznacza sucha plama w zgięciu łokcia? – odpowiada Lek. Tomasz Budlewski
- Jak wyleczyć dużą czerwoną plamę pod oczami? – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Czerwona i twarda plama na udzie – odpowiada Lek. Izabela Lenartowicz
- Wysypka na wewnętrznej stronie ud – odpowiada Lek. Małgorzata Horbaczewska
- Duża, czerwona plama na udzie i pośladku – odpowiada Lek. Paweł Baljon
artykuły
Gdy ukąsi komar, unikaj jak ognia. "Można spowodować nadkażenia bakteryjne"
"Co zrobić z ukąszeniami komarów? Po pierwsze nie
Pięć objawów czerniaka, które często lekceważymy
Niebezpieczny nowotwór Czerniak to nowotwór wywodz
Pieprzyk czy czerniak. W jaki sposób odróżnić od siebie znamiona?
Pieprzyk czy rak skóry? Po lecie na naszym ciele p