Zapytaj lekarza

1 , 0 1 1 , 3 7 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badania D-dimerów do analizy

Proszę o interpretację wyników : d-dimery 0,580 (0-0,500), fibrynogen 158 (150-400), APTT 30.40 (24,00-38,00), INR 1.00 (0.70-1.50), boli prawa noga, praktycznie już cała, a najbardziej od pod kolanem do uda.
KOBIETA, 40 LAT ponad rok temu

Badania krwi - granulocyty

Granulocyty to rodzaj leukocytów, czyli białych krwinek. Chronią nasz organizm przed drobnoustrojami. Dowiedz się więcej szczegółów o granulocytach i dowiedz się jak analizować wyniki badań.

Szanowna Pani,

Wyniki badań są prawidłowe. Z uwagi na dolegliwości powinna skontaktować się Pani z lekarzem, który ustali przyczyny bólu nogi. Być może konieczne będzie również wykonanie rtg lub KT kręgosłupa w odcinku L-S. Bardziej szczegółowych informacji udzieli Pani lekarz po dokładnym zbadaniu Pani i jeśli będzie potrzeba zleci dodatkowe, konieczne do postawienia diagnozy badania.

Pozdrawiam serdecznie.

dr n. med. Marek Derkacz

Specjalista chorób wewnętrznych, diabetolog i endokrynolog. Autor oraz współautor ponad 140 artykułów i doniesień zjazdowych. Laureat plebiscytu Lekarz Roku 2016 Dziennika Wschodniego. Członek Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego, Diabetologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej.
umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety