Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 4 7 6

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badania hormonów taczycy u 45-latki

Witam ,prosze o interpretacje badań tarczycy: TSH 2,070 (norma 0,270-4,200) FT4 1,11 (norma0,90-1,80) anty-TPO 9,85 (powyżej 21 lat 0-34IU/ml) FT3 3,13 (norma 2,00-4,40) anty-TG 18,04 badania miałam zlecone ze wzgledu na wystepujacy trądzik na żuchwie i szyji i swedzenia rąk i nóg.
KOBIETA, 45 LAT ponad rok temu

Dzień dobry

Wyniki badań są prawidłowe, więc nie ma Pani zaburzeń funkcji tarczycy, które byłyby przyczyną Pani dolegliwości. Jeśli ma Pani przetłuszczającą się ceręi wypadanie włosów, to sugerowałbym również oznaczenie stężenia androgenów we krwi.

Pozdrawiam serdecznie.

dr n.med. Marek Derkacz

Specjalista chorób wewnętrznych, diabetolog i endokrynolog. Autor oraz współautor ponad 140 artykułów i doniesień zjazdowych. Laureat plebiscytu Lekarz Roku 2016 Dziennika Wschodniego. Członek Polskiego Towarzystwa Endokrynologicznego, Diabetologicznego oraz Polskiego Towarzystwa Medycyny Rodzinnej.
umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety