Jedzenie może zwiększać ryzyko alergii! Zobacz, na co uważać
Dietetyk kliniczny Iwona Wierzbicka mówi o tym, jakie produkty spożywcze mogą wywoływać alergie. Ryzykowne mogą być: jaja, kolorowe barwniki spożywcze i produkty paczkowane zawierające glutaminian sodu wywołujący reakcje alergiczne. Oprócz tego warzywa takie, jak bakłażany, papryka, pomidory czy ziemniaki przyczyniają się do rozszczelnienia jelita, co może wywołać róznego rodzaju alergie.
Wynik IgE total należy rozpatrywać w połączeniu z wynikami specyficznych IgE oraz ze stanem klinicznym.
Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:
- Badania IgE u 7-latka – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Wynik badania krwi IgE 5,0 IU/ml – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Wynik badania IgE u 15-miesięcznego dziecka – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Badanie IgE całkowite u 22-latki – odpowiada Lek. Aleksandra Witkowska
- Interpretacja poziomu IgE u 25-letniego mężczyzny – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Co oznacza mój wynik badań krwi IgE 1230IU/ml – odpowiada Lek. Izabela Ławnicka
- Czy wynik IgE 4.0 lU/ml jest prawidłowy? – odpowiada Aleksander Ropielewski
- Wynik igE w surowicy a alergia – odpowiada Renata GrzechociĹska
- Podwyższony poziom IgE u 13-letniego dziecka – odpowiada Lek. Marta Gryszkiewicz
- Wysoki wynik IgE u 53-latki – odpowiada Dr n. med. Tomasz Grzelewski
artykuły
IgE całkowite - charakterystyka, wskazania, przebieg badania
Badanie IgE całkowite to jedno z głównych badań wy
Odczulanie - alergie, przebieg, bezpieczeństwo, skuteczność
Odczulanie alergiczne ostatnio zyskało na popularn
Badania serologiczne w alergologii
Badanie serologiczne w alergologii to badanie krwi