Zapytaj lekarza

1 , 0 0 9 , 5 0 8

odpowiedzi udzielonych przez naszych ekspertów

Rzetelnie + Bezpiecznie + Bezpłatnie

Wynik badania krwi 53-latki a gorączka

Bardzo proszę o interpretację wyników badań krwi mamy. Mama ma 53 lata, od kilku dni utrzymuje się gorączka 39,5-40 stopni. Lekarz nie widział żadnych innych objawów chorobowych, stąd zalecone badanie krwi. CRP I81 mg/l wartość referencyjna 0.0 - 5.0, wynik mamy - 22.8 WBC x10*3/ľl 4.0 - 10.8 wynik mamy - 4.0 PCT % wartość referencyjna 0.17 - 0.38 wynik mamy - 0.16 Wszystkie inne wskaźniki w normie, stąd podaję tylko trzy pozycje z badania. Z góry dziękuję za odpowiedź.
KOBIETA, 53 LAT ponad rok temu
Lek. Tomasz Budlewski Stażysta/Rezydent, Łódź
79 poziom zaufania

Wyniki odpowiadają temu co Pani opisuje, CRP i WBC podwyższone są wykładnikiem stanu zapalnego są podwyższone w infekcji.

umów wizytę 0
redakcja abczdrowie Odpowiedź udzielona automatycznie

Nasi lekarze odpowiedzieli już na kilka podobnych pytań innych użytkowników.
Poniżej znajdziesz do nich odnośniki:

Strefa Kobiety